OM OSS

FLIKK - ett ord som bär på mystik och mångfald. Du kanske associerar det med en ung kvinnas livlighet eller det engelska ordet för att bläddra igenom din garderob. Det är även ett ord för "laglapp" på gutamål, en dialekt som talas på Gotland. Men FLIKK är också ett koncept som utmanar synen på mode genom återbruk och upcycling. FLIKK föddes under våren 2023, ur drömmen om att skapa hållbara plagg för medvetna människor.

FLIKK•archive grundades av designern Therese Vikman i början av 2023. FLIKK är mer än bara en etikett; det är en konceptuell process. Med över tio års erfarenhet inom modebranschen delar hon sin expertis med varumärket. Med passion för vintage, återbruk och mode, specialiserar sig Therese på att ge nytt liv åt befintliga textilier och plagg genom re-make och upcycling, vilket förlänger deras användning och minskar avfall.

FLIKK•archive har sina rötter på Gotland och står för unik design, kärleken till vintage och lokalt hantverk. Varje plagg tillverkas för hand i Sverige och erbjuder hållbart mode för medvetna individer med en drömlik estetik. Alla textila material har omsorgsfullt valts ut från välgörenhetsbutiker över hela Sverige för att stödja FLIKKs engagemang för hållbarhet och ansvarsfullt mode.