HÅLLBARHET

Vi värdesätter hållbarhet och tror på kraften även i små handlingar för att skapa en bättre framtid. Genom att producera lokalt kan vi bidra till den lokala textilindustrin och samtidigt minska vår totala resursförbrukning. Vi samarbetar med sömmerskor och skräddare över hela Sverige, vilket eliminerar behovet av långväga frakt, minskar ledtider och möjliggör ett flexibelt arbetssätt för att minska vår påverkan och undvika överproduktion.

01. Våra plagg är gjorda för att användas, älskas och delas och bytas med andra - ett uttryck för vårt långsiktiga åtagande för hållbart mode och livsstil.

02. För att minska vår miljöpåverkan väljer vi noggrant vintage och återbrukade material. Genom re-make ger vi nytt liv åt textilier och omvandlar dem nya plagg som hyllar det vackra återanvändning.

03. Med vår bas i Sverige så prioriterar vi inhemsk produktion och lokalt hantverk. Det är viktigt för oss att arbeta för rättvisa arbetsvillkor och minska vår påverkan på miljön.

04. FLIKK värdesätter transparens och spårbarhet. Vi strävar efter att ge dig insyn i våra materialval och varje plaggs resa genom tydlig kommunikation.

05. Genom att omfamna en cirkulär affärsmodell vill vi inspirera till att se mode som en kretslopp istället för en linjär process. Vår design är hållbar och främjar ett medvetet förhållningssätt till mode och konsumtion.